over mij

 

In mijn werk komen gedachten en stemmingen tot uiting die tijdens het werkproces opkomen. Daarbij maak ik veel gebruik van muziek ter inspiratie. De sfeer en stemming bepalen de materialen en stijl. Tijdens het werken kunnen lijnen en elementen weer nieuwe associaties oproepen.Vaak werk ik in deelseries, omdat ik mij bezighoud met verschillende ontwikkelingslijnen in het werk. Vervolgens worden deze lijnen in elkaar verweven. De werken zijn voornamelijk figuratief en veelkleurig. De meest gebruikte materialen zijn acrylverf, blockverf, inkt en pastelkrijt.

De weg in een groot gedeelte van mijn werk is een symbolisch maar duidelijk aanwijsbaar element. Ik hoop dat de aanschouwer zich voelt uitgenodigd mijn pad mee te beleven, echter de eigen interpretatie krijgt alle ruimte.

Sinds het begin van mijn Kunstenaarsschap hangt mijn werk bij CBK Concordia (voorheenM17) in Enschede. Het centrum voor Beeldende Kunsten heeft een aantal werken van mij in beheer. Vanaf 2003 ben ik aangesloten bij Stichting Stedelijk Overleg Kunstenaars,  STOK is een belangenorganistie voor beeldende kunstenaars in 's-Hertogenbosch e.o. Artistiek bezig zijn is sinds 1993 mijn passie en leven. Ik heb in de loop van de tijd veel geleerd en gedaan. Varierend van beeldhouwen tot schilderen en monotype (vlakdruk), elk biedt een uitdaging om mijn gevoel om te zetten in beeld. Momenteel ligt de nadruk op schilderen in al zijn vormen.

Spacer